Press Release

Workday ser fortsatt framgång bland medelstora företagskunder i EMEA i takt med att organisationer ser möjligheterna med Workday AI

Workday erbjuder snabbare time to value och prisvärda alternativ för företag med färre än 3 500 anställda

STOCKHOLM, Sweden, Nov. 14, 2023Workday, Inc. (NASDAQ: WDAY), en ledande leverantör av molnapplikationer för ekonomi och HR, meddelade idag på Workday Rising EMEA, Workdays årliga kundkonferens, att man fortsätter att nå framgång och momentum bland medelstora företagskunder över hela regionen.

Workday har redan en betydande närvaro på marknaden för medelstora företag men ser ökad aktivitet från både befintliga och nya kunder då dessa organisationer strävar efter att effektivisera HR- och finansiella funktioner, digitalisera manuella processer och utnyttja potentialen hos Workday AI. Workday-lösningar med AI som kärna hjälper till att frigöra affärs- och IT-resurser från manuella och upprepande uppgifter. Workdays kunder uppger att de har fått mer tid för strategiskt arbete och en minskning av applikationer som används för manuella processer.

"Medelstora företag i hela EMEA vill ha samma möjligheter gällande digital transformation som större multinationella företag, men har ofta mindre team som är upptagna med att upprätthålla sin befintliga teknologi,” säger Jonathan Randle, vice president medium enterprise EMEA, Workday. "Workdays teknologi och implementeringsmetod gör det möjligt att leverera affärstransformation för dessa mindre företag med snabbt värdeskapande. Med Workday AI som kärna i plattformen gör vi det möjligt för våra kunder att uppnå mer med sina mindre team, och vi ser fram emot att välkomna många fler nyskapande medelstora företag i Workdays gemenskap."

Under de senaste 12 månaderna har Workday lagt till över 130 nya medelstora företag med bas i EMEA i sin kundportfölj, inklusive brittiska detaljhandelsföretaget Crew Clothing, tyska fotbollsklubben Borussia Dortmund, italienska choklad- och gelatohandlaren Venchi, norska försäkringsbolaget Fremtind Forsikring, speloperatören La Française des Jeux och transportexperterna Flughafen Berlin Brandenburg.

"Införandet av Workday Prism och Accounting Center gjorde det möjligt för oss att utnyttja kraften hos datan och främja vår digitala transformation,” kommenterade Emma Castledine, Enterprise Architect, Finance Transformation, Checkout.com. "Nu kan vi som finansavdelning verkligen minska den klyftan. Kritiskt sett innebär det att vi som team plötsligt blir mycket kulturellt närmare hjärtat och själen av det som Checkout.com alltid har varit - ett företag som levererar innovativa lösningar för att möjliggöra att företag och deras samhällen trivs i den digitala ekonomin."

Ett annat medelstort företag som nyligen har genomgått en digital transformation är Storbritanniens Coventry Building Society. "Implementeringen av Workday har lett till en betydande minskning av externa systemprocesser och nästan en 70% minskning av de kalkylblad som tidigare präglade föreningens månadsavslutningsprocesser. Det har varit en enorm bedrift," sade Andrea Harrison, Head of Finance Operations, Transformation & Costs, Coventry Building Society. "Kopplat till detta är en ökning av antalet automatiserade kontroller i våra månadsavslutningsprocesser, från mindre än cirka 5% till mer än 70% av dem som är automatiserade eller halvautomatiserade."

Workday har en betydande kundbas på mellanmarknaden. Detta momentum bland medelstora företag i EMEA och resten av världen har även drivits av Workday Launch. Workday Launch är en förkonfigurerad version av Workday, konfigurerad baserat på tusentals tidigare framgångsrika implementeringar, och kan implementeras över 40% snabbare än en traditionell implementering. Workday Launch-kunder drar även fördel av förmånliga villkor, vilket gör det möjligt för mindre företag att sprida ut kostnaden för implementeringen under avtalsperioden och därmed ta bort den initiala inträdesbarriären.

Några av de medelstora företagskunder som deltar på Workday Rising EMEA i år inkluderar Checkout.com, ON, Webber Wentzel, Wellcome Sanger Institute, The Lore Group, Coventry Building Society, Webedia, Mister Spex och Staffbase.

Om Workday

Workday är en ledande leverantör av molnapplikationer för ekonomi och HR och hjälper kunder att anpassa sig till och utvecklas i en värld i förändring. Workdays applikationer för ekonomisk förvaltning, HR, planering, spend management och analys baseras på AI och ML och används av tusentals organisationer världen över för att hantera framtidens arbete och arbetsklimat. Workday används av över 10 000 organisationer världen över inom flera olika industrier och branscher – från medelstora företag till över 50 % av alla Fortune 500-koncerner. För mer information om Workday, se Workday.com

© 2023 Workday, Inc. Alla rättigheter förbehållna. Workday och Workday-logotypen är registrerade varumärken som tillhör Workday, Inc. Alla andra varumärken och produktnamn är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör respektive innehavare.

Framåtblickande uttalanden

Detta pressmeddelande innehåller uttalanden om framtiden, bland annat uttalanden om Workdays planer, övertygelser och förväntningar. Dessa framåtblickande uttalanden är endast baserade på för närvarande tillgänglig information och våra nuvarande uppfattningar, förväntningar och antaganden. Eftersom framåtriktade uttalanden avser framtiden är de föremål för inneboende risker, osäkerheter, antaganden och förändringar i omständigheter som är svåra att förutse och av vilka många ligger utanför vår kontroll. Om riskerna förverkligas, om antagandena visar sig vara felaktiga eller om vi upplever oväntade förändringar i omständigheterna kan de faktiska resultaten skilja sig väsentligt från de resultat som antyds i dessa framåtblickande uttalanden, och därför bör du inte förlita dig på några framåtblickande uttalanden. Risker inkluderar, men är inte begränsade till, risker som beskrivs i våra dokument som lämnats in till Securities and Exchange Commission (”SEC”) inklusive vårt formulär 10-Q för det räkenskapsår som avslutades den 31 juli 2023 samt andra rapporter som vi kan komma att lämna in till SEC, vilket skulle kunna leda till att de faktiska resultaten skiljer sig från förväntningarna. Workday åtar sig ingen skyldighet att, och har för närvarande inte för avsikt att, uppdatera sådana framåtriktade uttalanden efter datumet för detta meddelande.

Alla tjänster, funktioner eller egenskaper som inte har släppts och som nämns i detta dokument, på vår webbplats eller i andra pressmeddelanden eller offentliga uttalanden och som för närvarande inte är tillgängliga kan ändras efter Workdays gottfinnande och kanske inte levereras som planerat eller överhuvudtaget. Kunder som köper Workday-tjänster bör fatta sina köpbeslut baserat på tjänster, egenskaper och funktioner som för närvarande är tillgängliga.

Notering till redaktionen
De senaste 12 månaderna i perioden 31 juli 2022 – 31 juli 2023

För mer information:
Jonas Eklund, presskontakt
T: +(0) 46 704 93 96 97
E: jonas.eklund@thepr.network

Lovisa Fredriksson, presskontakt
T: +(0) 46 734 33 31 10
E: lovisa.fredriksson@thepr.network


Get Workday news by email.
Media inquiries? Please reach out.
Sure you want to leave the Workday newsroom based on this location?